A coach nem pap

Mikor is lehet szüksége bárkinek egy harcos coach-ra?

 
Amikor nem érzed magad jó, és segítség kell feldolgozni egy helyzetet (kapcsolat, kudarc, csalódás). Amikor útkeresésben vagy és nem tudod merre tovább (mi a célod, mit akarsz csinálni ebben a helyzetben). Amikor egy nehézséggel, vagy kihívással nézel szembe és fel akarsz készülni rá (önmagadhoz hűen, jó döntéseket hozz). Vagy nem érzed a belső motivációt, ami hajt, nincs önbizalmad, úgy érzed „bezombultál”, nem vagy már ugyanaz és nem látsz kiutat. Ezek persze lehetnek a személyes életed vagy a munkádból vett helyzetek is…

 
Na ilyenkor kell a coach. Az a személy, aki segít rávilágítani a benned lévő lehetőségekre, és segíti kidolgozni azokat a terveket és utakat, amiken meg is tudod valósítani a céljaidat. Út közben pedig Ő lesz az, aki visszajelzéseket ad, hogy a lehető legjobban tedd, amit teszel.

 
A coach nem tanácsot ad, mert mindenki a saját életének a legjobb szakértője – a coach egy keretet ad annak, hogy célirányosan dolgozz magadon és a legjobb megoldásaidon.

 
A coach nem pszichológus – mert az ügyfelei nem betegek, hanem ép és egészséges emberek, akik nem elégszenek meg a középszerűvel, hanem tenni akarnak a fejlődésükért és kézbe veszik a dolgaik irányítását.

 
A coach nem pap – nincs felszentelve, viszont olyan alapértékek mentén dolgozik, ami megállja a helyét a hit világában is. Az első és legfontosabb, hogy hisz az ügyfelében és annak sikereiben, valamint abban, hogy bárki képes kiválóbbá válni, ha úgy dönt. Ez fejben dől el.

 
A jó coach az az edző, aki a megfelelő gondolati gyakorlatokkal eléri, hogy kihozd magadból a legjobbat, és mint egy jó sport edző – felkészít arra, hogy egyedül birkózz meg a nehézségekkel. Mert a saját versenyeden Neked kell indulni.

 
Ez az Önismeret és a folyamatos fejlődés útja, amin visszajelzésekkel támogat a coachod. Aztán ha új szintre akarsz lépni az életed területén még valamiben és úgy érzed egyedül nem megy, az elején szükség van valakire, akkor ott lesz.

 
Life coaching (személyes témákban) és Business coaching (üzleti témákban) is állok a rendelkezésedre.