“Melankóliából a Harcosok Útjára” – Tréning résztvevői élmény

A Harcosok Útja a – magaddal és környezeteddel kapcsolatos – szemléletváltáson alapul. Azon, hogy nem vagy áldozat többé és bármilyen nehéz is, szembenézel Önmagaddal, és az életed minőségéért teljes felelősséget vállalva egy boldogabb, eredményesebb és kiegyensúlyozottabb Útra lépsz. Azt, hogy ez az Út hogyan kristályosodik ki számodra a Tréningemen az leginkább rajtad múlik (ez mindenkinek egyéni). Ha viszont a tréningen kapott Iránytűt valóban használod, az bizonyítja, hogy ELDÖNTÖTTED, hogy valamiért a Harcos Útjára lépsz.

A döntés pedig – ritka kivétellel – veszélyes dolog…mert a szívből jövő elhatározásnak ereje van. Átalakító ereje, ami után nem lesz már semmi a régi. Ami után megtapasztalsz egy új fajta működést/életvezetést, és ha később le is térnél az Útról…már emlékezni fogsz milyen volt és vissza tudsz térni.

Mindenkinek másfajta „fegyvert kell kovácsolni” a Harcához. Trénerként ez az én küldetésem. Megtalálni és megalkotni számodra a saját fegyveredet (értsd: módszer, szemléletmód, eszköz, készség, technika), ami a legjobban segít a saját belső harcaid megvívásában.

Ezzel egyénileg és vállalti környezetben is élmény dolgozni – valamint megélni, hogy a személyre szabott fejlesztéseknek micsoda életet- vagy vállalati szervezetet átalakító hatása lehet. Legyetek Ti is Harcosok!

******************************************************************************************************************************************

Sziasztok!

Az egyik tréning után, ami a (Harcosok Útja Tréningsorozat része) odajött hozzám az egyik résztvevő és azt mondta: „Zoli, ezt biztos sokan mondják neked, de megváltozott az életem mióta ide járok és ezt neked köszönhetem.” Ettől ledöbbentem, nem gyakran kapok ugyanis ilyen direkt visszajelzést. Ez után a kérésemre kicsit kifejtette, hogy mit ért pontosan ezalatt, ami bevallom nagyon jól esett… Ilyenkor érzi az ember, hogy a hivatás, ami mellett elkötelezte magát helyes út és hát tudjátok…az a bizonyos: „ma is megérte felkelni” élmény, amitől egész úton vigyorogsz örömödben a kocsiban. 😊

Azt pedig külön köszönöm Neki, hogy ezeket a gondolatokat levélben is átküldte és megengedte, hogy megosszam az oldalamon. További jó Utat a Harcos Éneddel. 😉

*****************************************************************************************************************************************

“Melankóliából a Harcosok Útjára!

Röviden megosztanám veletek a történetemet, hátha segít másoknak is a Harcosok útjára lépni. Tipikus melankolikusként (egy korábbi trénigen azonosított vérmérséklet típus – a szerz.) jelentem meg Zoli első tréningjén. Az önismereti teszten megszerzett 29 pont is megerősítette ezt.

Túl vagyok rengeteg csalódáson (melyekben az volt a legrosszabb, hogy magammal kapcsolatban volt csalódás), több rossz anyagi döntésen, és nem hittem volna, hogy valaha erre az útra léphetek.

Nem hittem magamban olyannyira, hogy már mindent feladtam! Régen sportoltam, kipróbáltam magam humoristaként, de sajnos mindegyikben csak növeltem a kudarcaim számát. Vesztes vagyok, könyveltem el magamban csendben. A kudarcaim miatt nulla önbecsüléssel, bármibe fogtam, újabb kudarc ért! Ördögi kör ez, ahonnan talán nincs kiút…Megfogadtam, hogy soha többé nem kezdek semmibe újba már, valósággal rettegtem az újabb kudarcoktól! 

Zoli egyik posztja keltette fel a figyelmem (Belső Harcok Útján), ami alapján érdekelni kezdett a tréningje és a Harcos módszere.

Ebben az állapotomban csatlakoztam Zoli tréningjéhez, és ekkor még nem is álmodtam arról, ami a kezdetét vette! Egy kedves kis csoportban kezdődött el a tréning. Találkoztam sokféle emberrel, és valósággal rettegtem még felszólalni is!

Lenyűgözött a kisugárzás, ami Zoliból áradt. Létezik ilyen ember? Mert a magánéletben, és a munkahelyen sohasem találkoztam ilyesmivel. Számomra Zoli ettől vált igazán hitelessé!

Csak ennyit gondoltam magamban: Basszus, ha lehetne választani, én Ő akarok lenni!

Ezzel az inspirációval kezdődött el számomra, és társaim számára a Harcosok Útja. Megosztottuk egymással gondolatainkat, félelmeinket. Megdöbbentő volt látni, hogy kedves, jólelkű emberek ugyanúgy éreznek, mint én. A tréning javát (az inspirációt, a módszert és a kereteket) Zoli adja, mégis a csapat nélkül sem működne teljesen.

Hogy miről szól a tréning? Nem is tudnám pontosan megfogalmazni. Vezetői képzés, de elsősorban azért, hogy saját magunk jó vezetői lehessünk!

Használati útmutató az élethez. Talán ez a legpontosabb megfogalmazás, ami az eszembe jut. De csak annak működik, aki tényleg elkezdi használni. Mert helyettünk senki sem járhatja be az utunkat. A tréning után még napokig rágódtam a hallottakon és a megtapasztalt élményeimen. Nem könnyű út ez, de nem megy egyik napról a másikra! De ha az ember befogadja, amit hall – és készen áll rá – valóban Harcos lehet!

Több hónappal a tréning kezdete óta (amióta járom a tréning által mutatott utat) teljesen új irányt vett az életem! Az emberi kapcsolataim fordulatot vettek, hosszú évek óta újra érzem a valódi boldogságot, felszabadultságot!

Nem haragszom magamra, nem a hibáimon rágódom minden nap, hátra hagytam őket! A Világot is máshogy szemlélem, a régebbi rossz nézőpont helyett, amin keresztül eddig tettem. Ráéreztem, hogy nekem kell szemléletmódot váltanom és ezen dolgoztam is. Az eredmény pedig valóban úgy jött, ahogy az ígéret szólt…

A sportolást újra elkezdtem, a fellépéseimet pedig nemsokára el fogom kezdeni! Mindkettőt élvezetből, és nem muszályból és bizonyítani akarásból, mint régen!

A “Használati útmutatót”, amit Zoli nyújt, receptre kellene felíratni! Mennyivel több elégedett és boldog ember lenne az utcán és a környezetünkben!

Túlzás nélkül állíthatom, hogy nem csak a reményt kaptam vissza, hanem az életemet is, amiért örökké hálás leszek Zolinak!

Talán nem haragszik meg, ha már nem szeretnék ő lenni! 🙂 Rámutatott ugyanis, hogy magamban fogom megtalálni azt amit keresek. És azt hiszem megvan.

Most már csak a Harcos énem szeretnék lenni, és remélem nem tévedek le erről az ösvényről!

Tudom, hogy az út csak most kezdődik! Ki tudja, még mennyi megvívandó harc, és elágazás lesz rajta…De most már tudom és hiszek benne, hogy a bennem lévő Harcos minddel megbirkózik…

 

(O.A. – Harcos Tréning Sorozat résztvevő)”