Miért fontos az egyensúly? Ha az élet kirúgná az egyik lábad, akkor se fogj padlót…

Az egyik filmben láttam egy jelenetet, ahol thai harcosokat képeztek ki. Halad az edzés, majd az egyik pillanatban odament a mester az egyik tanonchoz és váratlanul kirúgta a lábát. Az persze padlót fogott és meglepődött arccal tekintgetett szét.

„Mindig légy készen a harcra.” – Ez volt a mester tanácsa.

Hányszor találkoztunk már olyan helyzettel, mikor az élet – a nagy tanítómesterünk – egy váratlan becsúszó szereléssel az egyik – vagy mindkét lábunkra pályázott. Mikor sikeresek vagyunk, majd beüt egy egészségi probléma; szépen halad a karrier, de a kapcsolatunk csődöt mond, és még sorolhatnám. Hát igen, nem voltunk készen a harcra…nem voltunk elég éberek. Megbomlott a „balance”. Mert a jelek már valószínűleg ott voltak korábban is. Csak nem vettük észre. Jó esetben tanulunk belőle és nem hanyagoljuk el úgy az életünk más területét, mint korábban. Rosszabb esetben nem, és szépen lassan fokozódik a belső vihar.

Ahhoz, hogy egy ilyen helyzetből felállj, majd tudatosan felkészülj arra, hogy hogyan teremts nagyobb egyensúlyt az életedben néha elkél egy külső szem, egy „lelki edző”, aki segít felismerni a benned lévő lehetőségeket, irányba rakni az energiáidat és táplálni a benned lévő harcost, aki igazán élettel telivé tesz.

Jobb akarsz lenni valamiben, jobban akarod élni az életedet – változtatni akarsz. Ha eldöntötted, hogy komolyan veszed magad, és megcsinálod akkor indulj el. Life coaching-gal tudlak támogatni az úton, hogy ne legyél egyedül.

A coaching eredményként a kudarcokat feldolgozod, az előnyödre fordítod. Újra személyes erőre és magabiztosságra teszel szert és akcióterveket építesz a megoldások felé.

Az egyensúly a legfontosabb. Minden erre törekszik a természet törvényei szerint. Te se feledkezz meg róla!