Tudjátok, hogy a stressz és a saját magunkkal – és ebből fakadóan a másokkal is – kialakuló konfliktusoknak mi a legfőbb okozója?

Az érzés, hogy nem Te irányítod a dolgaidat és így az életed, hanem csak sodródsz az árral. Az, hogy úgy érzed kiszolgáltatott vagy a külső körülményeknek és nem lehetsz rá hatással. És nem is meglepő, ha ez stresszel. Gondolj bele, hogy érzed magad mikor autóvezetéskor nálad a kormány, vagy abban a szituációban, mikor egy 2 emeletes busz második szintjén ülsz – legelöl – ahol se kormány, se sofőr. Nos? Sokan rengeteg időt töltenek a második szituációban…

Van néhány kiváló és egyszerű módszer ahhoz, hogyan vedd vissza az irányítást az életed dolgai felett és szerezd vissza az önbizalmad és energiádat! Mutatom az egyiket. ?

Biztosan hallottál már róla, de érdemes tudatosítani is magadban, hogy a gondolataid és szavaid önbeteljesítő jóslatokként működnek. Ezért nagyon fontos, hogy első lépésként alakíts át a mindennapi szóhasználatod és alkalmazd a „Vezetés nyelvét”.

Tedd próbára néhány napig az alábbi tippet és meg fogod látni a hatását:

1. Első lépésként mondd el magadnak, mit KELL tenned még a héten! Részletesen, gondold át és sorold fel most – mielőtt tovább olvasnál – ne csalj! (Ezt kell csinálnom…, ide kell mennem…, ezt kell elkezdenem…, stb)

2. Ha megvagy, akkor mondd el ugyanezeket, viszont a „kell”-t cseréld ki arra, hogy „FOGOM”! (Ezt és ezt fogom csinálni, ezt és ezt fogom elkezdeni, megvalósítani, így fogok hozzáállni…).

Milyen érzés volt? Érezted az „erőt” és hogy a második verzió mennyivel több energiával töltött el?

Ezzel a nyelvhasználattal visszaragadod magadhoz a gyeplőt és elkezded tudatosítani magadban, hogy Te vagy a felelős a dolgaidért és a döntéseidért.

Ez után nem fogod azt mondani, hogy „ez van…” csak azt, hogy „így döntöttem”. Egészen más ugye? Ezt hívom a „Harcosok nyelvének”.

A használat során szép lassan kialakul benned egy szemlélet, hogy csak arra fókuszálj, amire hatással tudsz lenni, és ne arra amire nincs ráhatásod. Mert az csak felemészt – és tök fölöslegesen.

Ha alkalmazod, egyre több időt fogsz tölteni a befolyásolási körödbe tartozó dolgokkal és egyre kevesebbet abban, amire nincs hatásod – azaz eddig csak panaszkodást váltott ki belőled.

Vedd vissza a gyeplőt és kezd el használni a Vezetés nyelvét a mindennapjaidban! Ez lesz a belépő az magabiztos életvezetésed útjára.

Szóval mit fogsz csinálni?